veel-gestelde-vragen-floorstylingKrasvast en krasbestendigheid van Vicino vloeren.

De krasvastheid of krasbestendigheid van een Vicino vloer is niet anders dan bij een andere taai harde eindbedekking, zoals parket, tegels of een zeilsoort. Een gietvloer is een harde bedekking, ook als deze in de PU vorm gelegd word. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan bij zwaar mechanische belasting, bv als er veel zand in huis ligt, of als de eethoek stoelen harde poten hebben en deze vaak heen en weer geschoven word.

Voorkomen, beter dan genezen.

Het advies is dan ook om naast de juiste onderhoud, met periodiek een beschermingswas, er voor te zorgen dat de kans op krasvorming tot een minimum beperkt word. Dit kan al simpel door stoelen en tafels te voorzien van vilt onder de poten en bureaustoelen te laten rollen op zachte wielen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij de firma Floorfriendly. Ook een goede schoonloopmat bij de entree, voor en achter in het huis verkleind de kans op krasvorming.

vloerverwarming-floorstylingIs een vicino vloer toepasbaar als ik vloerverwarming heb.

De gemiddelde laagdikte van onze vloeren ligt tussen de 3 en 6 mm. De polymeer bestanddelen zorgen ervoor dat de warmte van de vloerverwarming uitermate subliem verdeeld en afgegeven word aan de omgeving. Dus bij een juiste aanleg van de verwarming is een Vicino Vloer uitermate geschikt en zult u eindeloos kunnen genieten van het comfort van een vloerverwarmingssysteem.

Verkleurt een vloer

Onze vloersystemen vallen onder het hogere segment van de kunststofvloeren.  Dat houd in dat wij onze producten produceren met Alifatische polymeren die bekend staan om hun licht echtheid. Daarbij zijn de lakken allen voorzien van uv-blokkers.  Een vicino vloer zal dus niet overmatig verkleuren onder invloed van UV licht.  Bij de basic systemen, als men echt voor de lagere prijsklasse vloer wil gaan bestaat wel de kans op verkleuring bij een aantal kleuren fiamma vloeren. De une-colore kunnen voorzien worden met een gepigmenteerde uv stabiele PU-lak, echter een gevlamde vloer zal transparant afgelakt moeten worden. Daardoor is hier bij de lichte kleuren zonder geel invloeden meer kans op eerdere verkleuring. Dit melden we altijd van te voren en dan zal de keuze bij de eindverbruiker liggen.