Vaak worden de gietvloer en de vloercoating met elkaar vergeleken of door elkaar gehaald. Of staat er in een bestekomschrijving: het aanbrengen van een gietvloer en word er een diklaags giet coating toegepast. Hoe zit dit nu precies??

Overeenkomsten hebben ze in ieder geval ook. De aanduiding gietvloer staat namelijk voor een systeemopbouw, zo ook de vloercoating. Dat wil zeggen dat de benaming nog niets zegt over het soort materiaal wat er gebruikt gaat worden. Gietvloer en vloercoatings kunnen beide bijvoorbeel op basis van Epoxy of beide als PU Polyurethaan. Daarom meer over de gietvloer en coatingvloer in zijn algemeenheid.

gietvloer coatingvloer verschilVerschil gietvloer en vloercoating

Gietvloer en vloercoating wat is nu het verschil ??

Vaak wordt een kunstharsgebonden vloer aangeduid met “een coating” . Dit is echter niet het geval. In dit artikel legt Floor Styling Concepts BV uit wat de verschillen tussen een gietvloer en een vloercoating zijn. Het eerste verschil tussen een gietvloer en een vloercoating is dat een gietvloer veel dikker is dan een vloercoating. De dikte van een gietvloer is tussen anderhalf en drie millimeter terwijl een vloercoating meestal niet dikker dan een halve millimeter is. Hierdoor komen we vanzelf bij het volgende verschil: het prijsverschil.

Een gietvloer is duurder dan een vloercoating. Dit komt doordat het materiaalverbruik veel hoger is bij een gietvloer dan bij een vloercoating. Ook zit er meer arbeid in het aanbrengen van een gietvloer dan bij een vloercoating. Vanwege dit verbruik is de slijtvastheid en duurzaamheid van beide vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben dan een vloercoating die daarom vaak na enige jaren weer vernieuwd moet worden.

Misbruik van het verschil gietvloer en vloercoatingcoatingvloer vs gietvloer

In de praktijk zien we tegenwoordig helaas vaak dat de klant, niet altijd krijgt wat hem beloofd is. Het begint hier al bij het offerte stadium of prijsaanvraag vanuit het bestek. Om de prijs te drukken, gaat men in de calculatie vaak al aan de lage kant zitten qua aantal kilogrammen per M2 aan kunststof. Wanneer is iets nu een halve mm, of een hele?

Echter is materiaal verbruik betekend het vaak toch al snel 1,5 kg aan materiaal per M2. Dus bijna € 12,50 besparing inkoop per M2. Belangrijk is dus, ten alle tijden goed in de gaten te houden wat de materiaal verbruiken zijn. Zodat u krijg waar u om gevraagd heeft. Zo ontstaat er dus ook geen vergelijk tussen appels en peren.