balkon en galerij vloer

Ons Nederland, een mooi land, maar klein land met veel inwoners. Zeker in de grote steden en kampt men met veel inwoners op een beperkt woonoppervlak. Niet gek dat wij hier in Holland dan ook veel hoge bebouwing hebben. Flats, appartementen, en woonvoorzieningen boven winkelcentra, vinden we in Nederland heel normaal. Bij deze soort van bebouwing vormen de gallerijen de toegang tot ieder eigen woonstekje.

Prefab Galerijvloer

Een behoorlijke belangrijk aspect dus in het geheel en toch vaak het ondergeschoven kindje. Hierdoor zijn de balkon- en galerijvloeren voor de kunststof vloerenwereld een hele aparte tak van sport geworden. Bij nieuwbouw bestaan de vloeren vaak uit prefab betondelen. De delen komen kant en klaar aan op de bouw en worden gemonteerd met al een afwateringssysteem geïntegreerd. Voor de time being, een prima oplossing, zeker omdat af fabriek er ook aan de top een licht werkje zit welke de prefab beton vloeren antislip maken en dus klaar voor gebruik.

Echter na al een vrij korte periode en onder invloed van weer en wind, blijken de prefab delen toch niet helemaal de meest ideale oplossing te zijn. Snel komt er aanslag, nieuwbouw gaat zich zetten en lichte scheurvorming is daar. Het word tijd voor een afwerking.

Zandcementvloer op een Galerij

Een andere ondervloer naast de beton prefab die vaak toegepast word in balkon- en galerijvloeren is de zandcementvloer. Cementgebonden dekvloeren als afwerking voor een galerij- en balkonvloeren vormen veelal een basis voor verdere afwerklagen. Een nieuwe dekvloer is nodig als het afschot moet worden hersteld, of als de oude dekvloer volkomen vergaan is.  Dit vloertype heeft in de regel altijd een afwerking nodig en kan zo niet als eindvloer ingezet worden, in tegenstelling tot de prefab beton.

eindhoven-galerij-balkon-vloerKunststofvloeren oplossing

Dit komt omdat de cementgebonden dekvloer vrij poreus zijn, dus open aan de top. Zou men deze niet afwerken dan zal deze snel gaan slijten, stoffen en dus kapot gaan. De oplossing voor balkon- en galerijvloeren is veelal te vinden in de diverse soorten kunststofvloer afwerkingen. U kunt hierbij denken aan een gewone Epoxycoating als de ondergrond een nette strakke betonvloer betreft, een gietvloer antislip afgewerkt of zelfs een troffelvloer van kunststof als er afschot en dergelijke gecreëerd moet worden.

Galerijvloer bewoond

Een ander aspect bij galerijvloeren en de renovatie daarvan is dat we altijd te maken hebben met een bewoonde situatie. Bewoners moeten toch gewoon de woning kunnen betreden.Bij renovatie is het dus belangrijk zo min mogelijk overlast te veroorzaken en de galerijvloeren in zo’n kort mogelijke tijd te voorzien van een nieuwe afwerking. Die dan ook snel belastbaar moet zijn.

Snelle Galerijvloergalerij-vloer-balkon

Ook een punt van aandacht zijn de verwerkings omstandigheden van de traditionele epoxy en pu vloeren. We leven immers in Nederland en het weer is hier niet te sturen. Floorstyling Concepts heeft daarom de oplossing voor renovatie van balkon- en galerijvloeren. Door onze snelle Galerij systemen kunnen wij zonder al te veel overlast uw vloer snel en vakkundig een nieuwe look geven, waar u jaren plezier van zult gaan beleven.

Is uw galerijvloer dus te glad, blijft er water staan, komt de vloer los, scheurt de ondervloer en/of  heeft u overmatig overlast van vuil en stof, informeer eens naar de mogelijkheden die FSC bv u kan bieden.