In een winkel of showroom speelt de vloer een belangrijke rol. Het is een cruciaal deel van het interieur wat uw winkel uitstraling geeft en ook bestand moet zijn tegen de nodige belasting. Vele klanten zorgen dagelijks voor de nodige inloop en voor u dus omzet. Een kunststofvloer in een showroom en/of winkel moet dus makkelijk en snel te reinigen zijn en ook tegen een behoorlijke belasting kunnen.  Daarbij moet de aandacht niet gevestigd worden op het uiterlijk van de vloer maar wel op de producten uitgestald in de schappen. De pure minimalisatie van de gietvloer, geeft uw zaak een strak, warm en mooie industrielook , waarbij onderhoud een peuleschilletje is.

De industrielook is hot.

Uit functionaliteit zijn de kunststofvloeren in de jaren 70 geboren. Veelal toegepast in de industrie als bescherming van de bodem. Met de kunststof werd een laagje aan bestaande vloeren toegevoegd waardoor chemicaliën niet door konden dringen in de ondergrond en dus de grond konden vervuilen. Later werden de producten sterker, slijtvaster en konden de afwerkingen ook gebruikt worden als echte afwerking. De coatingvloer en gietvloer kregen meer esthetische waarde en los van de functionaliteit gaven de vloeren ook uitstraling aan het bedrijf, magazijn of hal waar het werd toegepast.

Ongekende mogelijkheden

Met de meerwaarde van het uiterlijk in gedachte werden de epoxy’s en polyurethaan vloeren verder ontwikkeld en al snel werd er kleur toegevoegd zodat de simpele standaard grijs overgeslagen kon worden en men de keuze had de vloer te laten leggen naar eigen huisstijl of bedrijfskleuren. De ontwikkelingen qua kleur boden nu ook de mogelijkheid tot markering en routing binnen een bedrijf.

Zorgeloze vloeren

De van oorsprong industriële vloeren bleven door de ontwikkeling van de ongekende mogelijkheden niet onopgemerkt bij design interieurinrichters, architecten en zo ook de detailhandel. De trend van een industrievloer als showroomvloer of winkelvloer was al snel geboren. Alhoewel de kunststofvloer, inmiddels diverse benamingen kent in de detailhandel als; woonbeton, betonlook,woongietbeton, etc,etc., hebben al deze kunststof giet-en coatingsystemen min of meer allemaal dezelfde pluspunten.

De vloeren toegepast als showroomvloer of winkelvloer zijn allemaal kleur- en slijtvast, makkelijk in onderhoud, klantvriendelijk, brandwerend en geluidswerend te verkrijgen en de kleurmogelijkheden zijn ongekend. Van een Uni kleur, tot speciale samengestelde kleuren van bijvoorbeeld Jeanet Honig. Van een lichtvlam, marmeringseffect tot een hele drukke kleurige vloer waar u alle kleuren kunt combineren.

Opbouw en mogelijkheden

De PU winkelvloeren worden gelegd in een systeem van meerdere lagen. Hechtend op de ondergrond en praktisch over elke ondergrond, mits aan een aantal voorwaarden voldaan word, te leggen. De vloeren zijn naadloos, uit een geheel en daarom strak en makkelijk in onderhoud. Geen voegjes, geen lasnaden of open delen waar vocht en vuil zich kan hechten.

De minimalisatie van een PU winkel- en showroomvloer zorgt er dan ook voor dat deze prima past in elk winkelinterieur. Of U nu een kledingzaak, bloemisterij of warenhuis heeft, de kunststof vloer past overal.

FSC heeft de vloer die past bij uw interieur ideeën, informeer naar de mogelijkheden en graag laten we u kennismaken met de ongekende mogelijkheden die wij te bieden hebben.