Productie vanaf de basis: de Werkvloer

Werkvloer is letterlijk de vloer van de werkplek, werkplaats of fabriek, waar de werknemers werken al dan niet met machines.Traditionele werkvloeren in bedrijven, hallen en magazijnen bestaan uit in het werk gestorte monolitisch afgewerkte betonvloeren.  Cementgebonden vloeren met kiezel, zand, water en eventueel slijtlaag aan de top.  De meestal 10 tot 30 cm gestorte betonvloeren worden gevlinderd en afgewerkt met een curing compound om te snelle droging te voorkomen.

Omdat de vloer na zo’n afwerking er glad, glanzend en strak uitziet word de werkvloer zo ook vaak gelaten, maar toch kennen de traditionele beton werkvloeren een aantal nadelen en met een kunststof afwerking zijn die nadelen niet aan de orde.

vloeistofdicht-werkvloerEigenschappen traditionele beton werkvloer

Een beton werkvloer heeft altijd poriën doordat deze cementgebonden opgebouwd word. Er is altijd ongebonden vulmateriaal en door uittreding van water is de vloer ook onderhevig aan krimp. Met als gevolg dat cementgebonden vloeren altijd lichte scheurvorming of crackelee kennen en na verloop van tijd stof afgeven aan de werkruimte, wat zeker niet gewenst is bij productie, cleanrooms en opslag van nieuwe producten.

Een afwerking van kunststof in de vorm van een coating, impregneer of gietvloer voorkomt de nadelige eigenschappen van een cementgebonden werkvloer. Vloeren worden slijtvaster, zijn beter te onderhouden en kennen een langere levensduur. Vervuiling kan zich ook niet hechten en de bodem word beschermd tegen allerlei stoffen en chemicaliën die niet in onze bodem thuishoren

Veiligheid op de werkvloerwerkvloer-magazijnvloer

De werkomgeving voor uw medewerkers word meteen een stuk gezonder en veiliger met een kunststof vloer. Daarnaast is veiligheid op de arbeidsplek tegenwoordig zeer belangrijk.  Met een routing binnen een fabriek of magazijn is goed aan te geven waar de looproutes, transport en oversteekplaatsen zich bevinden en kan de vloer afgewerkt worden met zo nodig antislip oplossingen, zodat er geen onnodige ongelukken kunnen plaatsvinden. Daarnaast is uw product beter beschermd  en kunnen er zelfs antistatische voorzieningen verwerkt worden in de kunststof vloerafwerking. Ideaal voor de electronica branche.

De passende oplossing voor uw werkvloer

Floorstyling Concepts heeft een uitgebreid pakket aan kunststof vloeren welke geschikt zijn als werkvloer. De vloeren worden opgebouwd in diverse lagen, waarbij elke laag aan te passen is aan de wens van de klant en zijn omgeving. Zo kunnen per situatie een uniek en passend advies geven  als het gaat om de ideale afwerking van uw werkvloer.